Mijn trainingen zijn gericht op bewustwording voor mensen die bereid zijn naar zichzelf te kijken, en nieuwe dingen willen ontdekken over hun relatie met zichzelf en de buitenwereld. Ze bestaan uit een combinatie van informatieoverdracht en ervaringsgerichte oefeningen. Hoewel de inhoud serieus is, zorgt een speelse aanpak ervoor dat de sfeer toch licht is. Het groepsproces staat garant voor een bijzondere en verrijkende ervaring. Het is op zijn minst een leerzame en leuke happening, en kan zelfs uitgroeien tot een transformerende gebeurtenis, afhankelijk van hoe veel tijd er beschikbaar is, en hoe ver de groep bereid is te gaan.

 

Mijn aanpak is om vanuit een spiritueel perspectief nuttige informatie te bieden over de meest prangende onderwerpen van deze tijd, zoals gezondheid, het maken van de juiste keuzes en het vinden van de juiste balans, de diepere betekenis van werk, et cetera. Mijn doel is om mensen bewust maken van waar ze mee bezig zijn, en ze nieuwe mogelijkheden aanreiken om de kwaliteit van hun leven te verdiepen en verbeteren. Daarnaast probeer ik ze te laten proeven van de Love Spirit zoals ik die heb doorgekregen van verschillende spirituele leraren, een toestand zonder vrees met een wijd open hart, vol liefde voor jezelf en elkaar.


De trainingen bestaan ​​uit een zeer beeldende presentatie afgewisseld met oefeningen. Ze zijn zowel geschikt voor mensen die nog nooit iets aan zelfonderzoek hebben gedaan, als voor ervaren “spiritual seekers”. De opzet is dermate flexibel dat ik ze kan afstemmen op de behoeften van verschillende doelgroepen.

 

De trainingen zijn beschikbaar in verschillende formaten:

 

  • seminar van 1 uur

Deze verkorte versie is voornamelijk gericht op informatieoverdracht, geeft een beknopte kennismaking met het materiaal, stipt alleen de belangrijkste onderwerpen aan, en heeft slechts zeer beperkt ruimte om zelf middels oefeningen met het materiaal aan de slag te gaan.

 

  • serie mini-workshops van 1 uur elk

In deze versie belicht ik telkens slechts één min of meer op zichzelf staand onderwerp, maar dan wel redelijk uitgebreid. Dit formaat is bij uitstek geschikt als een serie van lunch-sessies op kantoren, waar de medewerkers allemaal gebukt gaan onder volle agenda’s, en geen compleet dagdeel kunnen vrijmaken. Zo kan ieder toch wat meepikken, afhankelijk van zijn belangstelling en beschikbare tijd.

 

  • workshop van 1 dagdeel

In het workshop formaat komt een beperkt aantal onderwerpen aan bod, en is er wat meer ruimte voor oefeningen om zelf met het materiaal aan de slag te gaan, waardoor de impact groter wordt. Het is een leuke en leerzame happening, waar iedereen beslist wat aan zal hebben. Het workshop formaat is zeer geschikt voor afdelingsuitjes en voor team building events in het bedrijfsleven, omdat het de deelnemers nader tot elkaar brengt, en men zowel zichzelf als elkaar op allerlei verrassende manieren zal ervaren. Het gebeuren geeft niet alleen veel nuttige en ook praktische informatie, maar het resulteert ook in diepere connecties tussen de deelnemers. De meeste mensen hebben waarschijnlijk nog nooit zoiets als een social meditation meegemaakt.

 

  • 1-daagse cursus

De uitgebreide versie geeft het meest complete beeld, en heeft meer tijd voor oefeningen en reflectie. Deze versie is bedoeld voor mensen die bereid zijn om wat dieper naar zichzelf te kijken, die serieus energie willen investeren in dit onderwerp, en een bijzondere dag willen meemaken - een transformerende ervaring waar ze lang profijt van zullen hebben.

 

In alle gevallen geldt: hoe meer deelnemers, des te sterker de energie van de groep, waardoor de ervaring intenser wordt.

 

De trainingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.